המסרון הבא הוא שעמד במחלוקת במסגרת תובענה ייצוגית הנוגעת לחוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982 הידוע כ"חוק הספאם":
"לקוחות יקרים, אנחנו שמחים לבשר שביום חמישי הקרוב, 23.11.17, סניף פרופורציה תל אביב יעבור למשכנו החדש: מגדלי הארבעה, רחוב הארבעה 28, קומה 26, תל אביב.
נשמח לראותכם. רשת מרפאת פרופורציה".
המבקשת טענה כי מדובר ב"דבר פרסומת" שאסור לשגרו לנמענים ללא הסכמתם המפורשת לכך, מראש ובכתב. המונח "דבר פרסומת" מוגדר בחוק כ"מסר המופץ באופן מסחרי, שמטרתו לעודד רכישת מוצר או שירות או לעודד הוצאת כספים בדרך אחרת"
מכאן, טענה המבקשת, כי אין מדובר בהודעה תמימה, אלא הודעה של חברה מסחרית המעוניינת לגרום ללקוחותיה לרכוש שירותים, ולמצער לעודד הוצאת כספים בדרך אחרת. ראיה לדבר נלמדה מכך שהמסרון נשלח בתפוצה רחבה, גם לנמענים שכלל לא היו לקוחות המשיבה. עצם הפניה "נשמח לראותכם" מהווה עידוד להוצאת כספים.
מנגד, המשיבה, רשת פרופורציה, טענה כי מדובר בהודעה אינפורמטיבית גרידא שכל תכליתה הינה הודעה על שינוי כתובת החברה ולפיכך, אין המדובר ב"דבר פרסומת".
ביהמ"ש המחוזי בת"א (מפי כב' השופטת ברקאי) אימץ את עמדת המשיבה (זאת חרף ההלכה שנקבעה בעניין פסגות – רע"א 4806/17 פסגות בית השקעות בע"מ נ' גלסברג (פורסם בנבו, 25.10.17 – שם גם הודעה אינפורמטיבית של בית השקעות (צפיה חינמית בתכנים בנושא חינוך פיננסי) סווגה כ"דבר פרסומת"):
"בענייננו, סבורה אני כי אין בתוכן ההודעה שנשלחה רמז מסחרי ואין בה כל הזמנה להוצאת כספים כי אם מתן מידע שירותי בלבד אודות מעבר סניף המשיבה לכתובת חדשה בתל אביב.
לא ניתן להבין מתוכנה של הודעה זו, בסבירות גבוהה, כי המסר נועד להביא לכך שהנמען ייחשף לשירותים או למוצרים של המשיבה באופן שיוביל אותו להוצאה כספית. אילו היתה נשלחת הודעה הכוללת מידע אודות מבצעים במחירים, עקב המעבר לכתובת חדשה, אזי ניתן היה ליחס למשיבה משלוח הודעה בניגוד לדין. כאמור, אין זה המקרה כאן".
ת"צ (ת"א) 61007-12-17 דנה דניאלי נ' פרופורציה פי. אם. סי. בע"מ (נבו, 21.8.2022)
המאמר נכתב ע"י עו"ד מתן פריידין